Nykarleby 400 år

 

 

 

 

                 Labyrinth Books Ab grundades i Nykarleby och har alltid varit en del av staden Nykarleby. Ännu i dag, trots att ägaren Allan Blom har Korsholm som bostadsadress, har förlaget Nykarleby som kontaktadress.

Förlaget grundades av de goda vännerna Allan Blom och Birger Thölix år 2002. Nu liksom i början av verksamheten strömmar manuskript in till förlaget.

År 2004 började man se att utgivningen svällde, manuskripten ökade i omfattning och tankar om att anställa och bli mer kommersiella blev aktuella. Man blev mer och mer synlig i de stora bokhandlarnas lagerlistor och kraven på synlighet i formen av egen hemsida blev alltmer aktuell.

Frams tryckeri har varit med från allra första början som tryckeri för förlagets utgivning. Ett koncept som hållit under åren och som av bägge parter ses som fruktbart och intressant.

Samma sak gäller med böckernas layout, där samarbetet med Ove Lillas i Nykarleby, varit produktivt under de många åren.

Böcker med anknytning till staden Nykarleby har under åren varit många där man bl.a. kan nämna Leif Sjöholms fotohyllning, Upptäck Nykarleby i bild, som sålts slut i flera upplagor.

Vi vill från Labyrinth Books Ab:s sida komma ihåg staden Nykarleby, dess innevånare och beslutsfattare, detta jubileumsår. Staden som under historien varit hemort för en mängd författare, och fortsätter att vara hemort för nya författare.

Fyrahundra år av utvecklig som måste ses som anmärkningsvärd, både som kulturhärd och  samhälle som tycks plocka fram nya intressanta författare på löpande band.

Den video som vi här inkluderar i vår hyllning till staden Nykarleby är ett samarbete mellan Labyrinth Books Ab och de som producerat den. 

 

Grattis Nykarleby önskar:

Labyrinth Books Ab,

Allan Blom.

Om ni vill se mer av staden Nykarlebys sevärdheter finns  det nyrestaurerade Kuddnäs, Zacharias Topelius födelsehem som video under adressen:   https://youtu.be/WUpFZLiEv6w

DSC_0370 (2)
00005_Moment
DSC_0151
DSC_0332
DSC_0145
00033_Moment
DSC_0028
DSC_0319
DSC_0003
DSC_0144
  • Facebook Social Icon
 Vår Facebook sida
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now